(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Bezlepková babovka
Potřebné ingredience
1,5 hrnku mouky Jizerka zlatá 0,5 hrnku mouky Schar mix it 1 hrnek cukru (lze i méně) 4 vajíčka 0,5 hrnku oleje 1 smetana na šlehání PRDOPEČ, vanilkový cukr (bezlepkové)
Postup přípravy
V míse utřeme žloutky s cukrem a olejem, postupně přimícháváme mouku smíchanou s PRDOPEČ, smetanu a nakonec sníh ze 4 bílků. Vlijeme část těsta do vymazané formy Herou (sádlem) a vysypanou kokose. Druhou část obarvíme holandským kakaem a vlijeme do formy. Pečeme na 150-160 stupňů, bez horkovzduchu.
Čím vyšší forma,tím pomaleji péct.
Bábovka je opravdu výborná. Že je bezlepková ani není poznat :-)...
Čím vyšší forma,tím pomaleji péct.
Bábovka je opravdu výborná. Že je bezlepková ani není poznat :-)...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sonka
(upraveno)
20. 8. 2015, 21:36
Dobrý den, mohu nahradit celou dávku Jizerkou?